Domácí chleba z trouby:) recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 3 hrnky mouky
- 1,5 hrnku vody
- 1/2 sáčku instantního droždí
- kmín
- 2 lžičky soli
- různá semínka slunečnice sezam
Postup Domácí chleba z trouby:)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a různě to kombinuji) přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, já dávám vždy lněné, můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové).
V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti, přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc.
Mělo by se to nechat 12 hodin, ale podle mého názoru stačí např. i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.
Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka) a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250°C, poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.