Domácí chleba Mirečka recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 1 kg hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 3 lžičky soli
- 4 lžičky drceného kmínu
- Přidat 3 hrnky vody a promíchat !!!
Postup Domácí chleba Mirečka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...
Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty, kde stojí mísa a nebo jak se komu chce čekat:-) Ideální nechat to přes noc. Půl hodiny před vypršením doby kynutí, dát do trouby nádobu i s víkem a troubu nastavit na 230°C, aby se dostatečně nahřála.
Do horké nádoby s víkem (pekáč, zapékací miska) pak přendat těsto. Nádoba se nemusí nijak vymazávat, stačí podložit pečicím papírem.
Péci 30min při 230*C uprostřed trouby, sundat pokličku a dopéct ještě 15min.