Dobré čokoládové mousse recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 ml vychlazené smetany na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 125 g velmi kvalitní hořké čokolády
- 3 lžíce brandy (nebo rumu)
- 3 lžíce moučkového cukru
- ozdoba:
- čerstvé sezonní ovoce (nebo kompotované)
- 80 g hořké čokolády na hoblinky
Postup Dobré čokoládové mousse
Postup přípravy receptu
-
Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou jí po částech vmícháváme do připravené pěny. Pak přidáme brandy nebo rum a nakonec vmícháme cukr. Hmotu nastříkáme do vyšších sklenic a necháme důkladně vychladit.
Ovoce očistíme, kompotové necháme okapat a je-li ovoce větší, tak ho pokrájíme a dáme ho navrch vychlazené pěny, ještě si škrabkou na brambory z hořké čokolády uděláme hoblinky, které ozdobně napícháme mezi ovoce.