Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a tymiánu (Dělená strava podle LK - zvířata) recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- žebra z divočáka
- sůl
- kmín
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky sekaného česneku
- 400 g mražených zelených fazolek
- sůl
- lžíce čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
- lžíce tmavé sójové omáčky
- lžíce medu
Postup Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a tymiánu (Dělená strava podle LK - zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut na 200°C zatáhnout odkryté. Pak přikryjeme poklicí a pečeme hodinku na 190, občas poléváme a podléváme. Pak odkryjeme, polijeme a necháme zezlátnout asi 10 minut. na 220°C nebo pod grilem 3 minuty na 200°C.
Fazolky: Na vyšší pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak přidáme fazolky, lžičku tymiánu. Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 minutách, osolíme je, promícháme, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.