Dietní tvarohové bábovičky se zeleninou - nepečené recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

250 g měkkého tvarohu ve vaničce
50 g kukuřice - měla jsem mraženou
50 g fazolových lusků - měla jsem mražené
50 g mrkve
50 g brokolice
10 g želatiny v prášku
sůl
zelené bylinky dle možností a chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího množství osolené vařící vody si dáme vařit zeleninu, fazolky nakrájíme na menší kousky a mrkev drobněji. Brokolici rozebranou taktéž na menší kousky přihodíme naposledy. Přidala jsem ještě 2 menší větvičky tymiánu.

  2. Když máme zeleninu měkkou tak ji scedíme ale vývar zachytíme k dalšímu použití! Zeleninu necháme zchladnout úplně a vývar ze zeleniny v které se vařila odměříme na 150 ml, pokud je málo tak doplníme vodou a taktéž necháme trochu prochladnout. Do vlažného vývaru přidáme želatinu, rozšleháme metličkou a necháme asi tak 10 -15 minut nabobtnat.

  3. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce zvolna zahříváme a stále mícháme - prošlehaváme až do úplného rozpuštění želatiny, odstavíme bokem a necháme prochladnout. Rozpuštění trvá malou chviličku, je ale nutné, aby nám teplota nepřekročila 60°C nebo dokonce nedosáhla bodu varu. To pak želatina neztuhne.

  4. Tvaroh si prošleháme v míse, zašleháme rozpuštěnou a trochu zchladlou želatinu, podle potřeby dosolíme a už jemně vmícháme zeleninu a nasekané bylinky dle vlastního výběru a chuti.

  5. Hmotu rozdělíme do silikonových košíčků a necháme v chladničce důkladně ztuhnout. Vyklopíme a používáme hlavně na studené obložené talíře nebo mísy. Místo košíčků jdou naplnit čerstvé papriky, ty pak nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!