Děravý toast s vejcem a oblohou recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 2 plátky toastového chleba
- 2 vejce
- kousek másla – podle úvahy
- sůl
- pepř
- rajče
- nakládané ředkvičky
- pažitka
Postup Děravý toast s vejcem a oblohou
Postup přípravy receptu
-
V toastu vykrojíme libovolný tvar, tentokrát jsem sáhl po kolečku. Na pánev dáme rozhřát tak půl lžíce másla a pak položíme toasty.
Rozklepneme vejce a umístíme ho do otvoru v toastu. Jemně dochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty, aby vejce víceméně ztuhlo.
Otočíme toast na druhou stranu, přidáme případně kousek másla, vejce opět jemně ochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty.
Podáváme s oblohou – krájeným rajčetem, nakládanou ředkvičkou a zdobíme pažitkou.