Delikatesa z několika druhů jater a hub recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 150 g kachních jater
- 150 g krůtích jater
- 150 g kuřecích jater
- 500 g směsi hub (Portabella, hnědý žampion, Shitake nebo lesních hub, kdo je má doma)
- 180 g šunky od kosti nebo šunkového salámu
- 180 g česnekového boku nebo dobře vyuzené slaniny
- 3 vejce natvrdo uvařená
- 3-4 vejce syrová (větší 3 ks, menší vejce 4 ks)
- 1,5 paličky českého česneku
- sádlo
- koření gyros nebo jiné koření podle každého
- sušený medvědí česnek
- bylinky podle fantazie
- majoránka
- 1 pórek
- chilli sušená paprička
- 8-10 rohlíků nebo toustový chléb podle každého
Postup Delikatesa z několika druhů jater a hub
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.
Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.
Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.
Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.
Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.
Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.
Na 12-15 hodin vše dáme do lednice. Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.