Dalamánky kořeněné recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 80 dkg pšeničné mouky hladké
- 20 dkg žitné mouky
- 5 dkg droždí
- 1,5 dkg soli
- 1 dkg cukru
- 3 dkg tuku
- 4,2 dcl vody
- anýz
- kmín
- fenykl- koření do těsta
- sypeme hrubou solí a kmínem
- Hmotnost 40g.
Postup Dalamánky kořeněné
Postup přípravy receptu
-
Výroba kvásku a těsta dle základního postupu Máslový rohlík.
Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a tvarujeme malé večky. Dalamánky originál (odkazy).
Dáme na prkna potažená plátnem, závěrem dolů.
Po nakynutí obracíme, potíráme vodou, sypeme hrubou solí a kmínem.
Z uvedeného množství mouky vyrobíme 34 ks.