Dalamánky kefírové recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 70 dkg pšeničné mouky hladké
- 30 dkg žitné mouky
- 4,5 dl vlažného kefíru
- 1 dkg cukru
- 5 dkg droždí
- 5 dkg másla
- 1,5 dkg soli
- sezamové semínko na posypání
- Hmotnost 40 g
Postup Dalamánky kefírové
Postup přípravy receptu
-
Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta.
Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. Dalamánky originál.
Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem.
Pečeme v páře.