Cukrové motánky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 20 g droždí
- 200 ml vlažného mléka
- špetka soli
- 80 g cukru
- 400 g hladké mouky
- 80 g změklého másla
- 2 malá vejce
- na potření: rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
Postup Cukrové motánky
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozpustíme v mléce, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a propracujeme. Necháme asi 30 minut vykynout.
Máslo utřeme se zbylým cukrem a vejci do pěny, přidáme do nakynutého těsta a zapracujeme zbylou mouku. Na pomoučněném vále vytvarujeme motánky (cop ze dvou pruhů), dáme na vymaštěný plech a necháme chvíli kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a hustě zasypeme cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.