Cuketová zemlbába-žemlovka recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- Starší rohlíky
- máslo
- 2-3 hrnky strouhané cukety
- 5 lžic cukru
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce skořice
- 1/2 lžičky kyseliny citronové
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- rozinky
- ořechy
- 1/2 l mléka
- vejce
- vanilkový cukr
Postup Cuketová zemlbába-žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Pečící nádobu potřeme máslem na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky (první vrstva může být vyšší až 2cm široké kolečka).
Cuketu dáme do hrnce a přidáme cukr,med,skořici,kys.citronovou,hřebíček,rozinky a ořechy a dáme vařit aby se vyvařila už tak štavnatá cuketa vaříme asi 15min.
Směs dáme na pokrájené rohlíky a nandáme na ní ještě jednu vrstvu rohlíků ty už budou slabší necelý cm.
Do mléka dáme vejce a vanilkový cukr rožšleháme vidličkou a polejeme rohlíky posypeme trochou skořice a poklademe plátky másla a pečeme 30-45 minut.