Cuketová kakaovoperníková- jablečnoskořicová bábovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Základní těsto:
350 g nahrubo nastrouhané cukety
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 dcl oleje
1 prášek do pečiva
----------
Jablečné:
150 g jablek (nakrájených na kostičky)
1 lžička skořice
citronová šťáva
citronová kúra
podle potřeby mléko(já jsem dala 2 lžíce)
----------
Kakaové:
2 lžíce kakaa (prosýt)
1 lžička prášku do perníku
podle potřeby mléko (ja jsem dala 2 lžíce)
----------
plátky jablek
----------
olej
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
----------
čokoládová poleva
moučkový cukr
skořice na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku, přidáme vanilkový cukr, zamícháme. Pak přidáme cuketu, vejce a olej. Promícháme.

  2. Jablečné těsto: 1/2 základní + jablíčka + skořice + kúra + mléko dle potřeby. Do formy nalijeme jablečné těsto, poklademe plátky oloupaných jablek a na to nalijeme těsto kakaové: zbytek základního těsta + kakao + prášek do perníku + mléko dle potřeby.

  3. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 60 minut. Po upečení jí necháme vychladnout a ozdobíme. Já jsem jí posypala moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a ozdobně polila čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!