Cuketová kakaovoperníková- jablečnoskořicová bábovka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Základní těsto:
- 350 g nahrubo nastrouhané cukety
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- ----------
- Jablečné:
- 150 g jablek (nakrájených na kostičky)
- 1 lžička skořice
- citronová šťáva
- citronová kúra
- podle potřeby mléko(já jsem dala 2 lžíce)
- ----------
- Kakaové:
- 2 lžíce kakaa (prosýt)
- 1 lžička prášku do perníku
- podle potřeby mléko (ja jsem dala 2 lžíce)
- ----------
- plátky jablek
- ----------
- olej
- hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- ----------
- čokoládová poleva
- moučkový cukr
- skořice na ozdobu
Postup Cuketová kakaovoperníková- jablečnoskořicová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku, přidáme vanilkový cukr, zamícháme. Pak přidáme cuketu, vejce a olej. Promícháme.
Jablečné těsto: 1/2 základní + jablíčka + skořice + kúra + mléko dle potřeby. Do formy nalijeme jablečné těsto, poklademe plátky oloupaných jablek a na to nalijeme těsto kakaové: zbytek základního těsta + kakao + prášek do perníku + mléko dle potřeby.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 60 minut. Po upečení jí necháme vychladnout a ozdobíme. Já jsem jí posypala moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a ozdobně polila čokoládovou polevou.