Cuketka z Burgasu recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- Na 1 porci:
- 1 menší cuketa (velikosti salátové okurky)
- 2 střední rajčata
- 1 cibule
- 15 dkg Balkánského sýra
- oregano
- bazalka
- pepř
- olej
Postup Cuketka z Burgasu
Postup přípravy receptu
-
Příprava: Cuketu nakrájíme na centimetrové kostičky a opékáme zprudka asi 7-10 minut na trošce oleje.
Když je cuketa měkká, přidáme na pánev nakrájená rajčata a cibuli nahrubo a necháme chvíli podusit do změknutí.
Po chvilce přisypeme nakrájené kostičky balkánského sýru, ochutíme pepřem, bazalkou a oregánem. Lehce promícháme, vypneme plotýnku a necháme asi minutu sýr prohřát.
Ze zeleniny a sýru nám vznikne velmi chutná a bohatá šťáva, která je výborná s dobrým pečivem.