Cukeťák z remosky recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 300 g cukety
- 100 g sýru (eidam, gouda)
- 120 g točeného salámu (nebo jiné uzeniny)
- 2 ks vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 1 dl oleje
- 1 ks větší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- majoránka
- pepř
- grilovací koření
- 0,5 dl mléka (nemusí být)
- 1/3 prášku do pečiva
Postup Cukeťák z remosky
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubším struhadle a smícháme se všemi ingrediencemi (česnek utřeme se solí). Sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Kořeníme dle vlastní chuti a na závěr podle potřeby dosolíme. Pozor na přesolení, sůl je v česneku, sýru, uzenině a koření.
Do nádoby od remosky dáme pečící papír a na něj rozprostřeme hotové těsto (konzistence jako na bramborák).
Přiklopíme a pečeme asi 45 - 50 minut, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí, je hotovo.