Creme brulee recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 ml smetany ke šlehání
- 40 g cukru
- dřeň z 1/2 vanilkového lusku
- 3 žloutky
- cukr
- čerstvé lesní ovoce
- snítka máty nebo meduňky
Postup Creme brulee
Postup přípravy receptu
-
Svaříme smetanu s cukrem a vanilkou. Do vlažného krému přimícháme žloutky. Naplníme jím 4 misky, vložíme do pekáčku s vodou a umístíme na 1,5 hodiny do trouby vyhřáté na 130 °C.
Poté necháme krém vychladit, nejlépe do druhého dne.
Zasypeme ho cukrem a vložíme na chvilku pod hodně rozpálený gril, cukr musí lehce zhnědnout – zkaramelizovat. Krém ihned podáváme ozdobený čerstvým lesním ovocem a snítkou máty nebo meduňky.