Country pečený bůček na kysaném zelí recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg vepřového bůčku (libového, bez kůže a kostí)
1/2 kg kysaného zelí
2 lžičky koření Country
sůl
2 dl piva

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu.

  2. Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme směsí koření. Připravené plátky naklademe na kysané zelí.

  3. Pečeme cca 1 hod (v troubě pod pokličkou při 180 - 200°C) dorůžova.

  4. Při pečení a obracení prostříkneme pivem. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!