Country pečené kuře na kysaném zelí recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře bez drobů
1/2 kg kysaného zelí
2 koření čína Country mix
sůl
2 dl piva
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu.

  2. Kuře rozporcujeme na 8 dílů (křídla, prsa, horní a spodní stehna), osolíme a posypeme směsí koření. Připravené kousky kuřete naklademe na kysané zelí.

  3. Pečeme cca 1 hod (v troubě pod pokličkou při 180 - 200°C) dozlatova. Při pečení a obracení postříkneme pivem a poklademe plátky másla. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!