ĆOkoládovo-broskvové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 broskve
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžíci kakaa
- Na plech:
- tuk
- hrubou mouku
- Náplň:
- 150 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 250 g tvarohu
- 1 van. cukr
- Na dohotovení:
- 100 g čokolády na vaření
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 1 broskev na ozdobení
Postup ĆOkoládovo-broskvové řezy
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky a nakonec sníh a mouku. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao.
Do vymazaného a vysypaného plechu klademe kupky střídavě tmavé a světlé. Těsto rozmažeme po celém pekáčku a poklademe kousky broskví.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Necháme vychladnout a poté pomažeme krémem z tvarohu, másla a obou cukrů.
Takto připravený moučník dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Čokoládu si zahřejeme ve vodí lázni a přidáme 4 lžíce smetany ke šlehání. Mícháme, dokud se obě hmoty úplně nespojí a poté natřeme na tvarohovou náplň a dáme do lednice. Každou kostku zákusku ozdobíme měsíčkem broskve.