Čokoládové řezy s višněmi v portském víně recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

korpus:
3 vejce
100 g cukru krupice
100 g hladké mouky
50 g kakaa
3 lžíce oleje
krém:
250 ml mléka
3 žloutky
100 g cukru krupice
20 g čokoládového pudinku
200 g hořké čokolády
200 ml smetany
višně v portském:
300 g mražených nebo čersvých višní (lze i třešně)
150 g přírodního cukru
300 ml portského vína

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min.

  2. Krém: smíchat žloutky, cukr, polovinu mléka a pudink, druhou část mléka přivést k varu a připravenou směs do ní vlít. Povařit a přidat rozlámanou čokoládu. Hmotu vychladit a nakonec vmíchat našlehanou smetanu.

  3. Portské víno s cukrem přivést k varu a počkat až tekutina mírně zhoustne, pak přidat višně a ještě povařit.

  4. Upečený korpus rozdělit po šířce na 2 díly, ty poklást višněmi a potřít krémem. Odležet do druhého dne a dozdobit višněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!