Čokoládové řezy s višněmi v portském víně recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- korpus:
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 3 lžíce oleje
- krém:
- 250 ml mléka
- 3 žloutky
- 100 g cukru krupice
- 20 g čokoládového pudinku
- 200 g hořké čokolády
- 200 ml smetany
- višně v portském:
- 300 g mražených nebo čersvých višní (lze i třešně)
- 150 g přírodního cukru
- 300 ml portského vína
Postup Čokoládové řezy s višněmi v portském víně
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min.
Krém: smíchat žloutky, cukr, polovinu mléka a pudink, druhou část mléka přivést k varu a připravenou směs do ní vlít. Povařit a přidat rozlámanou čokoládu. Hmotu vychladit a nakonec vmíchat našlehanou smetanu.
Portské víno s cukrem přivést k varu a počkat až tekutina mírně zhoustne, pak přidat višně a ještě povařit.
Upečený korpus rozdělit po šířce na 2 díly, ty poklást višněmi a potřít krémem. Odležet do druhého dne a dozdobit višněmi.