Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- 25 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg másla
- 20 dkg krystalového cukru
- 2 vejce
- 7 dkg mletých vlašských ořechů
- 2 dl mléka
- 2 lžice rumu
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- na šlehačku: 4 dl šlehačky 30%, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce práškového cukru, čokoládové filigránky na ozdobu-1 tmavá čoko poleva
Postup Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a třeme spolu s vejci, cukrem, mlékem a rumem do pěny.
Přidáme promíchané sypké suroviny a třeme do hladka, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (pardon tak přeci úprava) a pečeme při 160°C asi 15 min.
Po vychladnutí potřeme šlehačkou, vidličkou nebo stěrkou vytvarujeme vlnky a ozdobíme čokoládičkami necháme alespoň 2 hodiny chladit.
Promícháme cukr s kakaem a vmícháme do dobře vychlazené šlehačky a šlehačem vyšleháme do pevna(vydrží 3 dny aniž by spadla).
Polevu podle návodu přivedeme do tekutého stavu, odstřihneme mini růžek, na pečící papír kreslíme figránky, můžeme si je předkreslit na bílý papír a ten si podložit pod pečící, osvědčily se mi trojité vějířky i na zdobení dortů.