Čokoládové muffiny s kandovaným pomerančem a jarním zdobením recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

200 g polohrubé mouky
2 PL třtinového cukru
3 PL tmavého kakaa
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 PL medu
3 PL oleje
cca 100ml mléka
3 PL kandované pomerančové kůry
50 g nasekané hořké čokolády
kousek zeleného marcipánu na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a pečící prášek. Přidáme vejce, tekutý med, olej a mléko, promícháme a nakonec vmícháme kůru a nasekanou čokoládu (já ji sekám tak, že vložím tabuku čokolády do pevnějšího mikrotenového sáčku a hladkou stranou paličky na maso ji roztluču na kousky). Pokud je těsto příliš husté, přidáme opatrně trochu mléka.

  2. Řádně vymícháné těsto dáváme lžící do papírových košíčků a pečeme na 170°C asi 15 minut. Je třeba řídit se vlastní troubou, pro jistotu zkusíme propečení muffinů špejlovou metodou.

  3. Vychladlé muffinky dozdobíme marcipánovou hmotou, krémem, polevou...fantazii se meze nekladou:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!