Čočková kaše s kroupami, základní recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

140 g loupané žluté, nebo červené čočky
70 g krup
320+280 ml vody
sůl
Volitelně:
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Namočit čočku asi na 2 hodiny. Namočit kroupy asi 3,5-4 hodiny před vařením, po namočení 2-3x vyprat ve studené vodě.

  2. Po slití vody z čočky dát vařit ve studené vodě (320 ml). Vařit 5 minut.

  3. Vyprané kroupy sypat do vařicí vody (280 ml) osolené po začátku varu. Vařit 18-20 minut. Slít vodu.

  4. Osolit uvařenou čočku. Rozmixovat (tyčovým mixérem) na hladkou kaši. Po rozmixování je objem asi 4,5 naběračky (sběračky).

  5. Smíchat kaši s pepřem a kroupami. Objem je asi 0,8 l.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!