Cikánské zapečené hovězí recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg hovězího masa (plec, roštěná, kližka)
- slanina
- sádlo
- 2 velké cibule
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- 2 velké sterilované okurky (i s trochou nálevu)
- 1 sterilované lečo
- 4 bobkové listy
- pepř
- oregano
- tymián
- sůl
- 1 extra silný bujon (masox)
- rajčatový protlak (velký)
- hladká mouka
Postup Cikánské zapečené hovězí
Postup přípravy receptu
-
Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.
Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.