Cibulový quiche recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 125 g másla
- 100 ml vlažné vody
- 1 špetka soli
- Náplň:
- 250 g 12% smetany
- 170 g nastrouhané goudy
- 7 ks velké cibule
- 2 ks žloutek
- olivový olej
- bílé víno
- provensálské bylinky
- mletý pepř
- sůl
Postup Cibulový quiche
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.
Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.
Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.
Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.