Cibulová polévka s tymiánem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 5 větších cibulí
- 2 litry hovězího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje (na něm připravíme cibuli)
- 2 stroužky česneku (na plátky)
- 2 bobkové listy
- špetka sušeného tymiánu
- 8 kuliček pepře
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup Cibulová polévka s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Cibule si nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka, dáme na pánev, na které jsme si rozehřáli olej. Smažíme na mírném ohni pár minut a pak dusíme dokud cibule nebude hnědá (když se lehce někde připálí, vůbec nevadí), občas promícháme.
Až je cibule hotová přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem, do kterého jsme dali bobkové listy, kuličky pepře a tymián.
Vaříme asi 20-30 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme. Jednotlivé porce pak můžeme lehce posypat sýrem.