Cibulajda netradičně recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 10 velkých stroužků česneku
- 6 velkých cibulí
- 6 menších žampionů
- 1 konzerva rajčat (použijeme 4 rajčátka z konzervy+ nálev)
- 3 menší větvičky čerstvé rozmarýnu
- 1 kostka zeleninového bujónu
- čerstvé nasekané bylinky
- 1 silný plátek másla
- 3 dl bílého vína
- na vložku do polévky:
- na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku
- 20 g tvrdého sýra (na pár hoblinek odškrábnutých škrabkou na zeleninu)
Postup Cibulajda netradičně
Postup přípravy receptu
-
Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky.
Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8 minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2 minuty promícháváme.
Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15 minut.
Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.