Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 květák
- 4 brambory
- 1 vejce
- 1 velký pórek
- sůl
- pepř
- vývar
- 150 g žampionů
- muškátový květ
- vývar nebo voda
- drcený kmín
- petrželka
- máslo (na jíšku)
- mouka (na jíšku)
Postup Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub
Postup přípravy receptu
-
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek očistíme, povadlé části odstraníme, podélně rozkrojíme a propláchneme, aby mezi jednotlivými vrstvami nebyla nečistota a pokrájíme jej na kolečka.
Všechnu zeleninu dáme vařit s drceným kmínem a solí. Ke konci vaření přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony a ještě chvíli povaříme.
Vařící polévku sejmeme z ohně, vyklepneme do ní vejce, které vidličkou rozšleháme, přidáme špetku muškátového koření, dochutím solí nebo pepřem a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.