Chřestový koláč na slano recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1/4 kg chřestu (zeleného a bílého)
lžičku másla
lžičku cukru
10 dkg šunky
500 ml bešamelu
4 žloutky
10 dkg sýra (strouhaného)
kerblík (případně jiné bylinky)
bílý pepř
300 g listového těsta (mraženého)

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 minut v osolené a oslazené vodě s máslem.

  2. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na nudličky nakrájenou šunku, sýr, lístky kerblíku a osolíme.

  3. Z těsta vyválíme plát a vložíme do vodou navlhčené rozevírací formy, přesahující těsto odkrojíme.

  4. Hmotu naneseme na těsto, na povrch dáme chřest a lehce zatlačíme.

  5. Pečeme dozlatova 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 220°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!