Chorvatská polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 mrkve
celer
1 pórek
1 cibule
10 dkg tvrdého sýra
hladká mouka
5 dkg másla
sůl
pepř
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli - kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru, nebo vody s bujonovou kostkou.

  2. Na másle osmažíme mrkev a 1/4 menšího celeru nakrájeného na kostičky a pórek nakrájený na kolečka. O

  3. smaženou zeleninu přidáme do základní polévky a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

  4. Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!