Chorvatská polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 mrkve
- celer
- 1 pórek
- 1 cibule
- 10 dkg tvrdého sýra
- hladká mouka
- 5 dkg másla
- sůl
- pepř
- olej
- petrželka
Postup Chorvatská polévka
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli - kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru, nebo vody s bujonovou kostkou.
Na másle osmažíme mrkev a 1/4 menšího celeru nakrájeného na kostičky a pórek nakrájený na kolečka. O
smaženou zeleninu přidáme do základní polévky a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.