Chleba s prefermentem a lžící kvásku recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 340 g vody
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky oleje
- 70 g žitné chlebové mouky
- 190 g pšeničné chlebové mouky
- 230 g hladké mouky
- lžíce žitného kvásku
- 3 g droždí (čerstvého, z kostky)
Postup Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Postup přípravy receptu
-
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.
Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Po jeho ukončení pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto dokynout, pokud to vůbec potřebuje (maximálně 20-30 minut).
Zapneme program Pečení a upečeme. Chleba má mechovou střídu, nádherně voňavou a také pružnou. Chuťově je mnohem lepší, než tentýž chleba, v pekárně upečený klasicky, s obvyklou dávkou droždí.