Chléb z receptáře recept
Top Recepty, PředkrmyPostup Chléb z receptáře
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky.
Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou.
Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout.
Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme.
Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout.
Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech.
Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou.
Pečeme 1/4 hodiny na 250°C a dalších 3/4 hodiny na 150°C. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.