Chalupářský koláč (Cottage pie) recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

2 lžíce oleje
1 velká cibule najemno nakrájená
1 velká mrkev nakrájená na menší kostičky
500 g mletého hovězího masa
1 lžíce hladké mouky
5 lžic rajčatového protlaku
3 bobkové listy
300 ml hovězího vývaru (stačí jeden bujon)
1 lžíce worcestrové omáčky
sůl
pepř
Na bramborové pyré:
5 brambor
mléko
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme cibuli s mrkvi. Přidáme maso, které povaříme, dokud nechytne slabou hnědou barvu.

  2. Rozmícháme jednu lžíci mouky s trochou vývaru, tak aby se vytvořila hladká hustší záklechtka, tu vlijeme do pánve k masu. Přidáme zbytek vývaru, bobkový list, worcesterovou omáčku a protlak. Zamícháme a necháme vařit asi hodinku, občas pomícháme, aby se zespodu nepřichytilo.

  3. Zatímco se maso vaří, uděláme pyré. Hotové maso přelijeme do mísy z jenského skla, předtím osolíme a opepříme podle chuti (já přidávám trošku sušené bazalky a oreganá - ale jen trošičku)

  4. Navrch na maso natřeme bramborové pyré, je lépe ho udělat trošku řidší, aby se s ním lépe pracovalo. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 st.C.

  5. Podáváme s hráškem, mrkví, brokolicí - nebo co kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!