Čevapčiči podle starých kuchařek recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 600 g mletého masa
- (nejlépe skopové, ale může být i směs vepřového a skopového nebo vepřového a hovězího v poměru 1:1 - namelte si maso sami nebo nechte namlít u spolehlivého řezníka)
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
- sádlo na opékání
- Já přidávám podle tchyně ještě 2 cibule, velmi jemně nakrájené. Staré recepty jsou bez ní.
Postup Čevapčiči podle starých kuchařek
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí (nebo taky ne), ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na sádle.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem, hořčicí a zeleninou. Pokud nedáváte cibuli dovnitř, je vhodné ji podat jemně nakrájenou spolu s hořčicí a chlebem.