Čevapčiči lll. recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa
- 1 větší cibule
- 1 polévková lžíce mleté papriky sladké
- sůl
- mletý pepř
- Na oblohu:
- rajče
- tatarka
- hořčice
- cibule
Postup Čevapčiči lll.
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí, pepřem a uděláme válečky - velikost je na nás.
Válečky dáme na rozehřátý olej (ne vařící - musí být ze všech stran stejnoměrně opečené), orestujeme, zalijeme lžíci vody a hned vypneme. Voda nám má omastkem jen probublat a ne stříkat.
Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarkou, cibulí, rajčátky. Podáváme s vařenými brambory, podléváme šťávičkou.