Česnekovo-bylinková pomazánka recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- Na lučinu:
- 0,5 l bílého jogurtu Hollandia nebo jiný smetanový
- 1 velkou nebo 2 malé zakysané smetany
- (nebo místo jedné zakysané, smetanu ke šlehání)
- 1 lžička vrchem čerstvě mletého pepře
- sůl podle potřeby
- 1 měkký tavený sýr velký
- Bylinky:
- 1 PL čerstvého zdrhnutého tymiánu
- 1 hrst zelené petrželky
- 1 hrst pažitky
- 3 snítky kopru
- 2 velké utřené stroužky česneku (i více, kdo má rád)
Postup Česnekovo-bylinková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co nepouští barvu. Nalijeme směs. Pak dáme do lednice na 20-24 hodin.
Druhý den vyklopíme lučinu ze síta do misky, bylinky nasekáme a společně s ostatními surovinami zašleháme do lučiny. Chvilka šlehání jenom prospěje.
Výborná pomazánka k snídani, ale i na brambory k večeři či obědu.