Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuřecí prso (může být krůtí nebo vepřové maso)
- 1 velký stroužek česneku
- sůl
- 1,5 lžíce tempury
- 3 lžíce ledové vody
- domácí tatarka
- 150 ml oleje slunečnicového
- 1 vejce
- sůl, pepř
- cukr
- hořčice
- nakládaná okurka
- šalotka
- kapary
Postup Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát olej (nejlépe arašídový),
Zatím připravíme tempuru. Nasypeme směs do misky, zalijeme po lžících hodně studenou vodou a vidličkou promícháme do hustého těstíčka. Jakmile se dělají v oleji ode dna bublinky vkládáme tempurou obalené řízečky a smažíme dozlatova. Tempura se dá udělat doma smícháním 2:1:1 PL hl. mouky, rýžové mouky a škrobu s ledovou vodou, ale vyplatí se ji koupit, povede se a díky ledové vodě se v horkém oleji nafoukne a je vždy křupavá.
Řízečky podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nezapomeneme doplnit čerstvým salátem podle vlastní chuti.
Do válcovité nádoby nalijeme150 ml slunečnicového oleje, přidáme celé vejce, půl lžičky hořčice, špetku cukru, soli, pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme až na dno nádoby a pustíme mixování. Pomalu zvedáme jako píst směrem vzhůru, trvá to 20 -30 vteřin a majonéza je hustá a skvělá. Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.