Česnečka zmrtvýchvstání recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 3 ks brambor
- 2 ks zeleninového bujonu
- 100 g špeku
- 1 polévková lžíce sádla
- 100 g plátků šunky
- párek Spišský
- sýr Eidam 30% - dle chuti
- 2 ks vejce
- 1 ks cibule malá (setá) i s natí (nemusí být)
- 5 velkých stroužků česneku (+ jeden borec na konec)
- 1 rovná čajová lžička bílého pepře
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- majoránka
- petrželka
- 2-3 lístky libečku
Postup Česnečka zmrtvýchvstání
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem.
Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu na kostičky, šunku na čtverečky, sýr na drobno.
Na pánvi na 1PL sádla a slanině orestneme nejprve cibulku, poté lehounce česnek a přidáme toto k vařícím se bramborám.
Poté na této pánvi usmažíme volská oka, pokrájíme je na nudličky a přidáme též k bramborám, kam dolijeme asi 1-1,2 l vroucí vody, přidáme druhý bujon, posekanou nať cibulky, pepř, a provaříme.
Do hotové polévky přidáme ještě rozmáčknutý, na jemno nasekaný nebo utřený stroužek česneku a majoránku.
Do talířů dáme sýr, zalijeme česnečkou a posypeme posekanou petrželkou. (+ krutónky)