Česnáčková kuřecí prsa ve svěží omáčce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 ks kuřecí prsa
- eidam
- šunka
- medvědí česnek
- koření na kuře
- pepř
- sůl
- kuřecí bujon
- kuřecí vývar
- vrchovatá lžíce rajčatového protlaku (ne kečupu)
- lžíce hladké mouky
- máslo
- olej
Postup Česnáčková kuřecí prsa ve svěží omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou lehce osolíme a vložíme do ní hranolek eidamu, šunku a několik lístků česnáčku. Prsa zvenčí okořeníme kořením Pečené kuře a na pánvi ze všech stran opečeme. Opečené vyjmeme.
Do pánve dáme oříšek másla, lžíci rajčatového protlaku, přidáme lžíci hladké mouky, krátce osmahneme a zředíme kuřecím vývarem. Dochutíme bujonem (nemusí být).
Poté vložíme opečená kuřecí prsa, podusíme do měkka a na závěr přihodíme nakrájený medvědí česnek.