Černohorský rezeň - řízek pre Danku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 plátků vepřové kýty karé
- 2 syrových brambor
- sůl
- česnek
- majoránka
- mleté černé koření
- 2 vejce
- mléko - cca 100 ml
- hladká mouka - podle potřeby
- olej na smažení
Postup Černohorský rezeň - řízek pre Danku
Postup přípravy receptu
-
Mäso na tenko naklepeme, utrieme papierovou utierkou.
Osolíme a obalíme múkou - tesne pred smažením - namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo.
(Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa vyzlečie z cestíčka.)
Cestíčko: zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, majoránku, korenie, vajíčka. Miešame a postupne pridávame múku a mlieko, aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance.
Zo zvyšného cesta upečieme placičky.