Celerovo-cuketové zelí recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

330 g sterilovaného celeru - nudličky
1 mladá střední cuketa
1 velká cibule
100 g slaniny
1 lžíce hladké mouky
kmín
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme na hrubší nudličky. Celer i s nálevem a cuketou dáme vařit. Vodu už nepřidáváme, cuketa ještě pustí. Osolíme, přidáme kmín a vaříme krátce asi 5-6 minut.

  2. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme vyškvařit a přisypeme cibuli. Smažíme do zlaté barvy. Přimícháme mouku a chvíli restujeme.

  3. Hotovou cibulovou jíšku přidáme do zelí a společně ještě povaříme. Povařené zelí není už třeba moc dochucovat, nálev z celeru má výbornou chuť. Podle chuti osladíme a opepříme.

  4. Podáváme všude tam jako klasické zelí, k pečenému nebo uzenému masu. Nebo jen se špekovými knedlíky, politými osmaženou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!