Celerovo-cuketové zelí recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 330 g sterilovaného celeru - nudličky
- 1 mladá střední cuketa
- 1 velká cibule
- 100 g slaniny
- 1 lžíce hladké mouky
- kmín
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Celerovo-cuketové zelí
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubší nudličky. Celer i s nálevem a cuketou dáme vařit. Vodu už nepřidáváme, cuketa ještě pustí. Osolíme, přidáme kmín a vaříme krátce asi 5-6 minut.
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme vyškvařit a přisypeme cibuli. Smažíme do zlaté barvy. Přimícháme mouku a chvíli restujeme.
Hotovou cibulovou jíšku přidáme do zelí a společně ještě povaříme. Povařené zelí není už třeba moc dochucovat, nálev z celeru má výbornou chuť. Podle chuti osladíme a opepříme.
Podáváme všude tam jako klasické zelí, k pečenému nebo uzenému masu. Nebo jen se špekovými knedlíky, politými osmaženou cibulí.