Celer dušený na slanině recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 400 g celeru
- 1 velký brambor
- 100 g libové slaniny
- 1 cibule
- 1 plná lžíce mleté papriky
- 2 lžíce zakysané smetany
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- olej podle potřeby
Postup Celer dušený na slanině
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme nahrubo, brambor na drobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Přisypeme celer a společně pár minut restujeme, až se rozvoní a začne zlátnout. Přidáme papriku, brambory, osolíme a podlijeme vývarem tak, aby to bylo zároveň. Dusíme cca 10-15 minut.
Směs krásně zhoustne, podle potřeby podléváme vývarem do požadované hustoty. Nakonec odebereme trochu celerové směsi a smícháme se smetanou.
Připravenou smetanu přidáme k celeru a už jen krátce povaříme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podávala jsem s chlebem, ale určitě příště udělám s vařenými bramborami.