Cajunská špinavá rýže recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 250 g vepřové maso mleté
- 250 g kuřecí játra
- 300 ml kuřecího vývaru
- 1 nasekaná cibule
- 2 cibulka jarní cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 celer řapíkatý
- 2 lžíce čerstvá petrželka
- 1 paprika zelená
- 1 lžíce olej rostlinný
- 1 lžíce másla
- pepř černý
- sůl
- Tabasco omáčka
- 1 hrnek uvařené rýže
Postup Cajunská špinavá rýže
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme rozehřát olej smíchaný s máslem a dáme osmahnout na drobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a zelenou papriku, přibližně 5 minut (promícháme).
Přidáme česnek a mleté vepřové maso a mícháme a pražíme dalších cca 5 minut. Opražíme ze všech stran aby se vepřové oddělilo.
Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky (někdy je i pomelu). Přidáme a osmažíme 2-3 minuty pokud nezmění barvu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a Tabascem dle chuti.
Tradiční klasicky recept v tomto kroku chce přidat jíšku, jak se klasicky dělalo ve většině starých receptů, my jsme přidali jen kuřecí vývar a zakryli a dusili cca 25 minut. Odkryjeme a sem tam promícháme a dusíme dalších 10 minut.
Přidáme petrželovou nať a jarní cibulku na drobno nakrájenou a uvařenou rýži a pořádně promícháme. V klasickém receptu se část takto upravené rýže odebere a použije jako nádivka do kuřete. Přidají se do nitra ještě 2 bobkové listy a kuře posolíme a pokořeníme a natřeme máslem.
Nakonec se dá péct do trouby. Takto připravena rýže se vloží na posledních 15-20 minut do trouby ke kuřeti. Kuře se přeloží a rýži na vrchu dopečeme.