Bylinkové kuřecí špalíčky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
- Směs čerstvých bylinek:
- bazalka
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olivový olej
Postup Bylinkové kuřecí špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní maso nařežeme na špalíky.
Do hmoždíře dáme v poměru, který vyhovuje naší chuti čerstvě natrhané bylinky, olivový olej, sůl a pepř.
Vytvoříme kašičku – skoro jako pesto, ale řidší konzistence.
Tuto vyrobenou bylinnou směs nalijeme na špalíky kuřecího masa – velmi poctivě vetřeme do masa a dále do chladu nejlépe do druhého dne.
Do pekáče dáme maso, podlijeme trochou drůbežího vývaru a pečeme do změknutí. Pokud je potřeba, zahustíme vzniklou šťávu troškou hl. mouky.
Podáváme s rýží.