Bylinkové bramboráky z trouby recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 kg brambor
- 1 vejce
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 2 lžíce mouky + podle potřeby
- 1 lžíce strouhanky
- Hrst bylinek:
- hladkolistá petrželka
- pažitka
- bazalku
- majoránka
- kmín
- sůl
- pepř
- olej na potření
Postup Bylinkové bramboráky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Poté slijeme vodu.
Mezitím nakrájíme bylinky. Poměr a druh si vyberte podle svých chutí. Brambory smícháme se všemi surovinami.
Plech s pečícím papírem potřeme olejem. Lžíci nabíráme a tvarujeme bramboráčky. Lehce je potřeme olejem i po povrchu.
Pečeme při 190 st. cca 30 minut do zlaté barvy a dokřupava.