Bylinková vajíčka - na salát, tousty..... recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

bylinky:
tymián
pažitka
kopr
rozmarýn
majoránka
vejce
potravinářská folie
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ustřihneme si potravinářskou folii 30x30 cm.

  2. Vymažeme si hrníček olejem, do hrníčku rozprostřeme potravinářskou folii až na dno a zase vytřeme olejem folii.

  3. Pak nasypeme různé bylinky a vklepneme vejce a uděláme baliček, na kterém uděláme uzel.

  4. Do hrnce s vařící vodou vložíme balíček s vejcem a bylinkami a vaříme 4 minuty pod pokličkou.

  5. Za 4 minuty jsou žloutky polotekuté.

  6. Baliček vyjmeme a ustřihneme pod uzlem folii a vybalíme vajíčko, na které se přilepily bylinky.

  7. Vajíčkem můžeme ozdobit zeleninový salát, nebo dát na obložený toust. Kdo nemá rád vejce na měkko, tak samozřejmě může vejce vařit déle.

  8. Vejce posolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!