Býčí žlázy na kmínu recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 700 g býčích žláz (3 opracované kusy v balení)
- 1 lžíce oleje
- 2 plátky másla o síle 1cm
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 250ml studené vody
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Býčí žlázy na kmínu
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.
Česnek prolisujeme a odložíme stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3 minuty.
Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo.
Pak zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. Dvě minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř.
Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.