Buši slezinková recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 2 ks vepřových slezin (400 g) lze i hovězí úměrné váhy
- sůl
- 2 ks cibule
- 1 Masox
- 2-3 lžíce sádla
- pepř
- polohrubá mouka na zahuštění
- koření
Postup Buši slezinková
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na plátečky (proužky) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme.
Mírně orestujeme (chvilku), podlijeme horkou vodou. Množství podle toho, kolik budeme chtít omáčky. Vždy se dá ještě dolít. Dáme zavařit masox nebo bujon a po chvilce vaření zaprášíme polohrubou moukou na požadovanou hustotu. Já mouku rozmíchám do trochu vody a přilévám za stálého míchání, abych neměl hrudky - nevěřím si). Ochutnám, dochutím, hotovo.