Buši buchty a koláče recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 550 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- sůl
- 80 g cukru
- 120 g Hery
- 2 celá vejce
- citrónová kůra z citrónu
- 1 vanilkový cukr
- 1 sáček kvasnic v prášku (na 500 g mouky)
- větší špetka soli
- trochu sádla
- máslo
- olej
- NÁPLNĚ DO BUCHET A KOLÁČKŮ:
- Povidla
- mák (tvaroh + suroviny na jejich přípravu mléko, pudink, cukr, apod.)
- Vajíčka (rozkvedláme v hrnečku a trochu si necháme na pomazání koláčků a ostatní také nalijeme do DP)
Postup Buši buchty a koláče
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme všechny suroviny postupně od tekutých po sypké a zapneme program Těsto. Po ukončení programu = po vykynutí, vyndáme na pomoučený vál a případně propracujeme.
Tvoříme kuličky asi velikosti pingpongového míčku, to je asi 35 mm a každou rozmáčkneme na placičku a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Máme-li plný plech do každé placičky utvoříme menší sklenkou (dnem) místo na náplň a necháme ještě chvíli vykynout.
Posléze dáme náplň a potřeme okraje vajíčkem. Můžeme zdobit rozinkami.
Dáme péci do vyhřáté trouby na 175°C. Po upečení trochu štětečkem potřeme okraje a spodek máslem, aby nebyly tvrdé.
Chceme li buchty, uděláme kuličky trochu větší a plníme. Necháme na vále vykynout a pak skládáme do vymazaného hrnce (sádlo s olejem) a vždy mezi sebou tímto také mažeme, aby se neslepily.
Pečeme stejně jako koláče. Na závěr vše jemně pocukrujeme práškovým cukrem.