Buchty se zelím a uzeným masem recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 600 g hladké mouky
- 1 droždí
- lžička cukru
- 3 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- žloutek
- 150 g másla
- 1 lžíce sádla
- drcený kmín
- sůl
- sádlo na vymazání
- náplň:
- 400 g uvařeného uzeného masa
- 1 klobása (pikantní)
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 250 g kysaného zelí
- 5 stroužků česneku
- sůl
- mletý pepř
Postup Buchty se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí.
V hrnku připravíme kvásek z části mléka, cukru a droždí.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a sádlo, sůl, kmín, vejce, žloutek, mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme vykynout.
Těsto lehce rozválíme, nakrájíme na čtverce a plníme pipravenou vychladlou náplní. Dobře uzavřeme a klademe do vymaštěného pekáčku.
Necháme ještě chvíli kynout a pak v troubě vyhřáté na 180°C pečeme dozlatova.