Buchta a la kráva Milka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g másla
- 5 polévkových lžic oleje
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajíček
- 300 g hladké mouky
- 100 g bramborového škrobu
- 1 prášek do pečiva
- Krem:
- 1 sklenice (ca 600g) borůvek
- 1 bílá čokoláda Milka(100g)
- 1 zakysaná smetana
- Poleva:
- 2 bílé Milka čokolády
- 150 g moučkového cukru
- 3-4 polévkové lžíce šťávy z borůvek
Postup Buchta a la kráva Milka
Postup přípravy receptu
-
Boruvky precedime a nechame okapat.
Ve vodni lazni nechame rozpustit 1 cokoladu, kdyz je rozpustena, pridame lzici zakysane smetany a michame. Pridame zbytek smetany a okapane boruvky, vse rozmixujeme mixerem.
Maslo, olej a cukr vyslehame. Postupne prislehavame i vajicka, kazde vajicko slehame alespon 1min.
Ostatni suche suroviny promichame a prislehame k vajecnemu zakladu.
Do vysokeho plechu s pec. papirem nalejeme nejprve testo, na nej nalejeme boruvkovou smetanu, lzici projedeme po teste, aby se smetana s testem trochu pomichala.
Dame pect do vyhrate trouby na 150°C cca 30min.
Kdyz je buchta vychladla, pripravime polevu. Nechame rozpustit 1 cokoladu, nez se rozpusti, tak smichame stavu z boruvek s cukrem. Stavu pak pridavame po troskach do rozehrate cokolady a michame.
Nalejeme na buchtu a rozneseme po celem povrchu. Nechame zastydnout.
Pak si rozehrejeme posledni cokoladu a tou delame kravske fleky dle vlastni fantazie.
Nechame ztuhnout a nakrajime.